Hej hetero!

IMG_2438 (1)

Välkomna tillbaka till Bloggen om improvisationsteater!
Nytt år, nya tag och nya föreställningar. På Improvisationsstudion har vårt forskningsarbete inför föreställningen »Hetero!« dragit igång på allvar.
Det blir en improviserad föreställning som utforskar hur heterosexualitet skildras i populärkultur och finkultur och hur den upplevs inifrån av människor som lever heterosexuellt i Sverige i dag.
Tillsammans med publiken gör vi en spännande resa som ställer nyfikna frågor i en alldeles särskild värld. Hur länge får man prata med någon av motsatt kön om man är i ett heterosexuellt förhållande? Är tio minuter för länge? När blir det omöjligt att ha kul på en parmiddag utan egen partner? Vad är det som skaver när män blir feminister först när de får en dotter? Vad betyder alla skägg?

Regi: Gunilla Edemo
Improvisatörer: Lotta Malmhester, Ami Hallberg Pauli & Elin Almén

Nytt för bloggen i år är att ni kommer att få följa arbetet med »Hetero«. Vår ensemble och regissör skriver om processen ur deras egna konstnärliga, politiska och personliga perspektiv. De delar med sig av tankar, funderingar och upptäckter på väg mot den färdiga men alldeles improviserade föreställningen som har premiär den 25 mars på Improvisationsstudion.

Ses!

__________________________________________________________________

förlagslogo

Bloggen om improvisationsteater kommer till dig
med kärlek och omtanke från Improvisationsstudion Förlag
redaktör: Sara Beer

 

Detta inlägg är publicerat i Bloggen om improvisationsteater, Bloggen om improvisationsteater och taggat , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

En Trackback

  • […] med en fantastisk ensemble bestående av tre skådespelare och en producent. Vi arbetade med en researchprocess utifrån gruppens egna heterosexuella liv, vi läste böcker, såg på film och gick på scenkonst […]

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Improvisationsstudion i sociala medier

    Följ oss där det passar dig bäst...

  • Senaste nytt och bloggen

    Här får vi nyheter samt möta tankar, drömmar och idéer om improvisationsteater. Varje fredag bjuder vi in improvisatörer från olika teatrar, både i Sverige och internationellt, att skriva om sina visioner och inspirationskällor. Den här bloggen är en diskussion om improns form och framtid ur olika perspektiv – personligt och professionellt, kulturpolitiskt och konstnärligt.

  • Alla inlägg