Kroppsspråk – grundutbildning

lär dig prata kroppsspråket-grundutbildning improvisationsstudion kroppsspråk

En utbildning i kroppsspråket är väldigt användbart och en mycket rolig upplevelse. Att få se rakt in i det mänskliga samspelet är både fascinerande och en smula omvälvande. Improvisationsstudion ligger mycket långt fram i hur forskningen kring kroppsspråket utvecklas och har tagit fram en egen metod och sätt att tillämpa kroppsspråket i praktiken.

Vi är bra på att bemöta grupper och på kort tid ge verktyg till deltagarna att använda direkt. I en workshop/utbildning varvas korta teoripass med praktiska övningar i helgrupp, mestadels två och två. Det är mycket enkelt och mycket roligt.

elin och martin

Innehållet kan anpassas till sammanhanget med exempelvis inriktning på bemötande, ledarskap, kommunikation eller säljsituationen, och utbildningen tar upp bland annat följande områden:

  • Vad är kroppsspråk? – kroppsspråket är ett signalsystem som handlar om individens känslomässiga och sociala tillstånd/status.
  • Kroppsspråkets ursprung – vår evolutionära bakgrund har stor betydelse för hur vi beter oss idag.
  • Hög- och lågstatus – hur inordnar vi oss i ett möte eller en grupp? Hur visar vi att vi vill leda eller följa en situation?
  • Mötet med främlingar – hur läser vi av kroppsspråket när vi möter okända? Hur avgörs positioneringen? Hur kan vi skapa en bra mötessituation?
  • Kroppsspråket i bemötande, sälj eller samverkan – hur kan jag lära mig att läsa av och anpassa mitt kroppsspråk? Ska jag leda situationen eller följa?

I en utbildning arbetar vi med grupper på max 30 deltagare. Är det fler skickar vi gärna fler pedagoger eller rekommenderar en föreläsning. Våra vanligaste uppdrag ligger mellan 2-6 timmar. Vi tar alltid fram utbildning tillsammans med våra uppdragsgivare. Deltagarna får efteråt en sammanfattande dokumentation med övningar att fortsätta med på egen hand.

För prisuppgift och/eller offert ring 08 – 640 09 07 eller mejla till hej@improvisationsstudion.se

Senaste uppdrag med kroppsspråk: Skolverket, Systembolaget, Stockholm Vatten, KPMG, Tyresö socialförvaltning, Rotary, Försvarsmakten, Riksdagens ombudmän, LRF-konsult, Farmaciförbundet, Augur-Markanadsanalys
kroppsspråk logo - improvisationsteater stockholmkreativitet logo- improvisationsteater stockholmpresentationsteknik- improvisationsteater stockholmTeater för jobbet- improvisationsteater stockholm

 

 

  • Undermeny