Dilemmateater – teater på riktigt

Visst har vi en arbetsplats där alla känner sig kreativa och delaktiga?”

Hjälper vi varandra att vara raka och tydliga i vår kommunikation?”

”Behandlar vi verkligen kvinnor och män lika?”

Ni skriver och vi gestaltar

Vi på Improvisationsstudion har utvecklat något vi kallar för dilemmateater. Det är ett mycket bra sätt att gestalta situationer en organisation står inför på ett roligt, kreativt och inspirerande sätt. Vi leder diskussionen och deltagarna får se sina förslag på lösningar spelas upp. Dilemmateater är ett mycket bra forum att diskutera, ibland också känsliga ämnen, i. Vi framför scenerna med mycket värme och humor.

I dilemmateater delas medarbetarna in i grupper och får skriva spelscener utifrån ett tema eller en problematik. Dessa scener framförs sedan med värme och humor av skådespelarna. Därefter hålls en diskussion, först i smågrupper och sedan i helgrupp. Frågorna ovan är exempel på tematik vi kan beröra.

Kraften i att se sin vardag med dess små och/eller stora problem spelas upp och synliggöras är för många en större upplevelse än man kan tro. Vi får ofta responsen att åskådare känner sig sedda och bekräftade när vi lyckas spegla den verklighet de lever i. Genom att konkretisera det som annars kan kännas abstrakt och svårfångat kan göra det mer begripligt – människor behöver ibland känna och uppleva för att förstå.

_DSC0584
Vi har i tidigare uppdrag visat hur  jämställdhet, medarbetarskap och bemötande fungerar i praktiken eller vad en ny policy betyder i arbetsvardagen.

Låter det intressant? Hör gärna av dig så berättar vi mer eller skickar en offert:
✆ 08-640 09 07
✉ martin@improvisationsstudion.se

IMG_3363

Dilemmateater har ökat mycket i popularitet se senaste åren. Våra senaste uppdrag Dilemmateater:  Region Kalmar, NCC, Svenska Institutet Paris, Bup Skärholmen, Riksbyggen, Arbetsmiljöverket, Västerviks kommun, Locum mfl,

 

Mer för företag
kroppsspråk logo - improvisationsteater stockholmkreativitet logo- improvisationsteater stockholmpresentationsteknik- improvisationsteater stockholmTeater för jobbet- improvisationsteater stockholm