Vad impro betyder för mig

Lotti LundbladLotti Lundblad – improviserande teaterdirektör och kursledare på Improvisation & Co.

 

 

 

 

 

 

 

Utan impro hade jag med största sannolikhet suttit i en brun tegelbyggnad och tänkt, »Nej, nu är det inte långt kvar till pensionen.«

Det krävs mod att säga ja till förändring och konsekvens. I försäkringsbranschen uppmuntras plötsliga oförutsedda händelser icke, det är tvärt om något man tar rejält betalt för. Det tog trettio år för mig att säga tveklöst »nja« till premier och tariffer och konvertera till en heltidstillvaro av »ja«.

Impro gör en skör och stark som sidentråd. Den ger mig förmågan att se möjligheter, älska kaos, upptäcka lösningar i omöjliga situationer och blicka framåt. På ett nära nog filterfritt vis hanterar vi  känslor, rädslor och tabun. Det är högt i tak – en utopisk arbetsplats när man kommer från försäkringsvärlden.

Vi är privilegierade att kunna välja att lyssna, inkludera och bejaka. Vår lekplats omfamnar istället för att utesluta. Världen skulle se väldigt annorlunda ut om fler levde som vi. Vårt ansvar är att fylla världen med improvärden.

förlagslogo

Bloggen om improvisationsteater kommer till dig
med kärlek och omtanke från Improvisationsstudion Förlag
redaktör: Sara Beer
Detta inlägg är publicerat i Bloggen om improvisationsteater, Bloggen om improvisationsteater och taggat , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Improvisationsstudion i sociala medier

    Följ oss där det passar dig bäst...

  • Senaste nytt och bloggen

    Här får vi nyheter samt möta tankar, drömmar och idéer om improvisationsteater. Varje fredag bjuder vi in improvisatörer från olika teatrar, både i Sverige och internationellt, att skriva om sina visioner och inspirationskällor. Den här bloggen är en diskussion om improns form och framtid ur olika perspektiv – personligt och professionellt, kulturpolitiskt och konstnärligt.

  • Alla inlägg