Lotta & Ami – Improdrottningarna som impar!

Den 2 december kör de sista föreställningen! Missa inte! Boka här.

Kurser

Spana in vårens alla kurser!

Gör något spännande – testa impro, stand up, clown, eller varför inte en skrivkurs! BOKA NU.

Improv All Stars

Sista föreställningen för säsongen 10 dec! Boka här.

Utbildningar för företag

Letar du efter en rolig och effektiv workshop?

Så klart gör vi alla våra tjänster Online – digitala kurser, utbildningar eller underhållning till den digitala konferensen eller mötet.

Det här gör vi på Improvisationsstudion

Improvisationsstudion har det bredaste utbudet i Stockholm. Vi ger föreställningar, håller kurser i improvisationsteater och jobbar med verksamhetsutveckling ute hos företag. Vi har en gedigen kurskatalog för humor, improvisationsteater och manusteater – och så ger vi ut böcker i eget förlag. Välkommen till vår värld!

Teatern

Vår teater finns på Söder (Skånegatan 63) i Stockholm där vi ger föreställningar och håller kurser och utbildningar. Här kan du boka kurser i improvisationsteater, föreställningar och utbildningar – både för företag och privat.

Är du intresserad av vad vi kan erbjuda myndigheter, organisationer och företag? Vi kommer till dig! Våra skickliga utbildare och improvisatörer reser i hela Sverige/Norden eller online. Kontakta oss direkt.

NYHET!
Improvisationsstudion Online – digitala kurser och utbildningar för företag.

Improvisationsteater i Stockholm – och mycket mer

Teaterkurser, stand-up, kroppsspråk och mycket annatVi har teaterkurser i Improvisationsteater, Stand Up, Clown och en hel del annat. Kurserna finns i flera olika nivåer. Vi har också föreställningar på vår scen på Skånegatan i Stockholm. Vissa föreställningar spelas upp av professionella skådespelare och andra spelas upp av våra kursdeltagare. Många av våra kunder är företag. Vi erbjuder underhållning, utvecklande utbildning och roliga kurser i improvisationsteater. Det kan t ex vara utbildning i kroppsspråk eller presentationsteknik.

Höstens föreställningar

Improv All Stars - Föreställning på Improvisationsstudion
Jam Night - Föreställningar på Improvisationsstudion Stockholm

Improvisationsteater?

I en kurs i improvisationsteater får du arbeta med följande:

Spontanitet – fantasi

För att improvisera teater måste du träna din spontana förmåga, lära dig att säga ja till egna och andras idéer och sätta dig in i berättandets olika regler. Du lär dig också vikten att ta risker och att det är roligt att misslyckas. Improvisationsteater är ett enkelt och mycket lustfyllt sätt att lära sig mer om sig själv och utveckla sin kreativitet. Din första idé är ofta den bästa. Att arbeta spontant är grunden i alla konstarter. I kursen får du träna din fantasi och öva upp din skapande förmåga. Du får också ökad kunskap om den kreativa processen.

Acceptera/blockera – samspel

Att gå från idé till en färdig berättelse när du improviserar innebär att du måste acceptera, säga ja till förslag och idéer från din medspelare. Detta är grundförutsättningen i den kreativa processen.

Status & kroppsspråk – kommunikation

Status handlar om de omedvetna signaler vi människor använder för att kommunicera och samarbeta. Att lära sig avläsa andra människors signaler, tydliga såväl som subtila, är mycket användbart. Kroppsspråket är till exempel en konsekvens av vårt statusbeteende, dvs hur vi kommunicerar med kroppen människor emellan (fungerar även på de flesta apsläkten).

Historieberättandet

Det är själva konsten i improvisationsteater. Genom spontana förslag som din medspelare accepterar ska en historia utvecklas. I momentet får du insikt i dramaturgi, det vill säga konsten att strukturera en berättelse.