En mötesplats för impro

Hur kan impro arbeta med inkludering och mångfald? Hur kan impro användas i konflikthantering? Vad är kopplingen mellan Improvisation och andlighet? Impro och mindfulness? Hur kan improvisationsteater vara ett sätt att utforska och berätta om vår historia? Och vår framtid?

I bloggen flaggar vi i dag för Global Improvisation Initiatives (GII) 2019 Symposium i London i maj där t ex de här frågorna finns som förslag till paneldebatter, föreläsningar och workshops som kommer att ingå i programmet. Dessutom blir det föreställningar och många tillfällen till samtal och möten under symposiets fyra dagar.

Improvisationsstudion Förlag har under flera år haft kontakt med en av initiativtagarna Theresa Robbins Dudeck som skrivit Keith Johnstone – a critical biography som vi gav ut på svenska 2015. I våras skrev vi också i bloggen om Applied Improvisation – leading, collaborating and creating beyond the theatre för vilken hon och Caitlin McClure är redaktörer.

Så här kul hade Keith Johnstone och Koray Tarhan från Istanbulimpro på symposiet 2017 foto: Dale Dudeck

GII startades 2016 för att skapa en internationell mötesplats för olika praktiker inom improvisationsteater – med fokus på improns historia, mångfalden vad gäller verksamhetsområden och möjligheter inför framtiden. Det första symposiet hölls i Kalifornien på University of California at Irvine och Chapman University och samlade improvisatörer, pedagoger och forskare från stora delar av världen.

I maj flyttar symposiet till England i ett samarbete med Middlesex University och Improbable, en brittisk teater som till stor del arbetar med improvisationsteater och även driver ett open space-forum Devoted & Disgruntled. 

GII tar nu emot anmälningar med förslag till programpunkter – deadline är 15 oktober 2018. Kanske kan vi få ihop en svensk programpunkt? Vad är det vi funderar på inom impron i Sverige?

Mer info om tider och och anmälan finns här: www.globalimprovisation.com

 

Bloggen om improvisationsteater kommer till dig
med kärlek och omtanke från Improvisationsstudion Förlag
redaktör: Sara Beer

 

 

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr