Heta kulturtips från bloggen!

bartant - improvisationsstudionHalvvägs till sommaren hämtar vi andan efter en räcka med otroligt spännande skribenter och ämnen! I dag kommer tre läckra kulturtips som kan liva upp när bloggen tar en paus. På långfredagen ägnar vi oss åt kontemplation inför påskens festligheter men vi är tillbaka den första april! Här kommer våra bästa tips för att stävja bloggabstinensen:

 

 

 

 

logo-v5Lyssna på pod om impro & alzheimer.
Det låter kanske inte så muntert men för alla oss pod-knarkare är This American Life en älsklingsdrog. I höstas sändes avsnittet Magic Words i repris och en del av programmet ägnades åt improvisatörerna Karen Stobbes och hennes man Mondy. Vi får höra hur det kom sig att de utvecklade metoder och workshops med impro för att kommunicera med människor med olika former av demens. Tänkvärt, rörande och djupt mänskligt. Om man bara vill lyssna på delen om impro och alzheimer gör man det på Rainy days and Mondys.

 

 

Flyer-Teatertidnnigen1Läs en artikel där teaterkritikern Lars Ring berättar varför inte impro får recensioner.
I senaste numret av Teatertidningen skriver Olga Beletski en artikel som är ett aktuellt nedslag i improvärlden. Förutom Lars Ring intervjuas även Helene Lindegren från Stockholms Improvisationsteater och My Gudmundsdotter från Presens (som för övrigt var vår allra första skribent – tack My!) om impron i Sverige just nu. Tidskriften finns att köpa på välsorterade boklådor och att låna på många bibliotek eller eventuellt hemma hos någon teaternördig äldre släkting. Man kan också prenumerera – kolla efter erbjudanden!

 

homepage_header_v3

Gå på improfestival i Uppsala – SWIMP!
Ja, den har ju redan börjat men i helgen fortsätter festivalen som arrangeras av Teater Prego. I helgen spelar flera utländska grupper från bl a Italien, Norge, Indien och Spanien. Dessutom går det att se våra egna stockholmare från Improvisationsstudion med föreställningen DUO och IT´S med Troubadour tales.

 

Hörs i april!

_________________________________________________________________________

förlagslogo

Bloggen om improvisationsteater
kommer till dig
med kärlek och omtanke
från Improvisationsstudion Förlag
redaktör: Sara Beer