‹ Tillbaka

Med livet som insats

Life game-säsongen på Stockholms improscen är i full sving i vår. På flera teatrar spelas olika varianter av ett format som använder sig av personliga berättelser för att skapa spännande, underhållande och ofta starkt känslomässiga scener.

Life game-föreställningar kan vara alltifrån improviserade talk-shows och musikaler till varianter på Chicago-formatet Armando. Men i dess kärna ligger den personliga berättelsen. Det är den som är den kreativa motorn och ger formatet sin speciella lockelse. Och det var förstås det Keith Johnstone från början var ute efter när han en gång i tiden skapade Life game, att i det djupt personliga hitta det kreativa och meningsfulla. Samtidigt som det är kul förstås.

Kändisgäster
Ett populärt grepp är att bjuda in kända gäster och låta en rutinerad intervjuare ställa frågor om deras liv som improvisatörerna sedan gestaltar. Det här kan ju vara ett sätt att locka publik till föreställningen men det som oftast stannar kvar hos både publik och gäster är den omvälvande upplevelsen av, att inte bara se minnen ur ett liv uppstå på scen, utan också att de tar en ny vändning.

»Vi har haft många tacksamma gäster som fått ge delar av sitt liv ett lyckligt slut«, berättar Roger Westberg som under många år höll i Life game-föreställningar på Boulevardteatern i Stockholm. Bland gästerna på Boulevardteatern fanns Björn Skifs, biskop Caroline Krook, Hasse Alfredsson och Mona Sahlin.

På Improvisationsstudion den 16/3 får improvisatörerna besök av Miljöpartiets fd språkrör Åsa Romson.
Intervjuare: Ami Hallberg Pauli
Improvisatörer: Martin Geijer, Lotta Malmhester och Palle Söderberg

Den 27/4 kommer mediaprofilen och kolumnisten Cissi Wallin.
Intervjuare: Ami Hallberg Pauli
Improvisatörer: Elin Almén, Lotta Malmhester och Palle Söderberg

På Stockholms Improvisationsteater har man redan haft besök av Martina Montelius, Kalle Moraeus och Kristoffer Triumf. Den 15/3 är det dags för Titiyo att vara gäst i deras föreställning Personakt. Till Presens kommer Emma Molin ikväll den 8/3 och Lotta Lundgren den 22/3 till Mic drop your life.

Bloggen om improvisationsteater kommer till dig med kärlek och omtanke från Improvisationsstudion Förlag. Redaktör: Sara Beer


Dela den här artikeln med någon på...
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr