Clown, helgkurs för nybörjare 13-14 maj

Clown, helgkurs för nybörjare 13-14 maj

Från: 3200 kr

Pris: 3200 kr
Tid:
kl 10:00-16:00
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 12
Kursledare: Karin Bergstrand

Ett annat sätt att improvisera. Vi arbetar med den clownteknik som har sina rötter i Commedia dell’arte. Du kommer bl.a. få bekanta dig med clownens scenspråk och clownens 5 grundregler. Läs mer om kursen nedan.

 

OBS! Det kan ta några sekunder att hämta rätt datum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Clown för dig som är nybörjare

Ett annat sätt att improvisera. Vi arbetar med den clownteknik som har sina rötter i Commedia dell’arte. Vi börjar med att lära oss några enkla regler som hjälper skådespelaren att bli närvarande och clownen synlig.

Clownens 5 grundregler:
En sak i taget. 2. Titta på ljud med hela ansiktet. 3. Vänta tre sekunder innan du utför en medveten handling. 4. Gör alltid en medveten handling tittades på publiken. 5. Upprepa misstag tre gånger till tre olika personer i publiken.

Sedan bekantar vi oss med clownens scenspråk och de improvisationer som uppstår när det man planerade att göra på scenen går fel eller när det som pågår i rummet eller i clownens hjärta tar överhanden. Fokus ligger på mötet med publiken och den ärlighet och det kärleksfulla misslyckandet som är clownens värld.

Kursledare: Karin Bergstrand

Kursavgift
3200  SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)
2560 SEK

Kursen drivs i samarbete med ABF

Ytterligare information

År

Nivå

Period

Veckodag

Kurstyp