Beskrivning

”Har vi en arbetsplats där alla känner sig kreativa och delaktiga?”

”Hjälper vi varandra att vara raka och tydliga i vår kommunikation?”

”Behandlar vi verkligen kvinnor och män lika?”

Nytt kreativt sätt att få fart på konferensen

Hur kan vi få medarbetarna att ta till sig den nya policyn, eller få liv i konferensen om jämställdhet/mångfald/#metoo/bemötande/vårt sätt att vara mot varandra? Här presenterar vi ett nytt och kreativt sätt att få fart på konferensen.
Improvisationsstudion har utvecklat ett eget sätt att använda teaterns förmåga att gestalta svåra och komplicerade situationer en organisation står inför, på ett roligt, kreativt och inspirerande sätt. Vi kallar det för Dilemmateater!
I Dilemmateater delas medarbetarna in i grupper som skriver spelscener utifrån ett tema eller en problematik. Dessa scener framförs sedan med värme och humor av skådespelarna. Därefter hålls en diskussion, först i smågrupper och sedan i helgrupp.

FAKTA
För vem För hela arbetsplatsen, avdelningen eller gruppen.
Gruppstorlek 15–300 personer
Tidsram Våra vanligaste uppdrag ligger mellan 2–4 h. Vi tar alltid fram passet tillsammans med våra uppdragsgivare.
Tidigare uppdragsgivare Arbetsmiljöverket, Svenska institutet, Stockholms universitet, uppdragsgivare NCC, TCO, Region Kalmar, Bup Skärholmen, Riksbyggen, kommuner (Västervik, Botkyrka, Stockholm, Tyresö), Stockholms läns landsting, Locum

Låter det intressant? Hör gärna av dig så berättar vi mer eller skickar en offert:
✆ 08-640 09 07
✉ hej@improvisationsstudion.se

Ladda ner folder om Dilemmateater improvisationsstudion

VANLIGA FRÅGOR (FAQS)

Varför köra dilemmateater på en konferens?
Dilemmateater är ett effektivt och roligt sätt att få igång samtalet om hur vi ska vara mot varandra. En trygg social arbetsplats är grunden för alla företag och organisationer.

Vilka förutsättningar krävs för att dagen ska bli en succé? Våra erfarna pedagoger är vana vid att få igång grupper. Vi utvecklar passet tillsammans med våra uppdragsgivare, så det enda som krävs är närvaro och avstängda mobiler.

Märks det skillnad på arbetsplatsen? Dilemmateater lättar på locket och ger en ny platform åt svåra och komplicerade frågeställningar. Vi skapar diskussioner på ett anspråkslöst sätt. Genom att bryta ner vanliga barriärer skapar vi en ny öppenhet på arbetsplatsen.

Vilka är improvisatörena och vad är deras meriter? Samtliga är skådespelare och pedagoger som har mångårig erfarenhet av att facilitera grupper i komplicerade ämnen.

Hur mycket kostar det? Våra priser varierar beroende på gruppens storlek och utbildningens omfattning.