Beskrivning

Improvisationsteater för 13-15 år

En rolig och kreativ kurs för dig som går i högstadiet. Vad är improvisationsteater? I improvisationsteater hittar man på historier i stunden. Man har alltså ingen pjäs som man spelar upp och inte heller något manus som man lär sig. Publiken kan också hjälpa till med att komma på idéer till karaktärer och vilken typ av scen de vill se.  Låter det svårt? Det är faktiskt mycket lättare än du tror!

På kursen jobbar vi mycket i grupp och hjälper varandra  att känna oss trygga på scen. Vi lär oss massor så kallade ’games’ och vi tränar på att berätta historier som vi hittar på i stunden. Detta kallas i improvisationsteater för  ”Storytelling”. Man lär sig helt enkelt hur man kan få till enkla sketcher och scener. På den här kursen får du bra grunder för att kunna fortsätta med teater och improvisation. Kursen avslutas med ett uppspel för publik där föräldrar och vänner kan komma och titta.

OBS! Just nu har vi 10% syskonrabatt om du har ett syskon som vill gå vår impro för 7-9 åringar eller impro för 10-12 åringar.  Använd rabattkod syskonVT21 när du bokar.

Kursledare: Per Sandberg

Kursen drivs med stöd från ABF.