Improvisationsteater för 13-15 år onsdagar start 15 september

Från: 1500 kr

Tid:  onsdagar 15.45-17.05
Antal kurstillfällen: 10 med uppehåll för höstlov
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Pris: 1500 kr
Max antal: 12
Kursledare: Per Sandberg

En rolig och kreativ kurs för dig som går i högstadiet. Vad är improvisationsteater? I improvisationsteater hittar man på historier i stunden. Man har alltså ingen pjäs som man spelar upp och inte heller något manus som man lär sig. Publiken kan också hjälpa till med att komma på idéer till karaktärer och vilken typ av scen de vill se.  Låter det svårt? Det är faktiskt mycket lättare än du tror! Läs mer om kursen nedan.

Klicka här om du vill läsa om vår coronapolicy.

För att boka: välj ordinarie och klicka på det gröna datumet i kalendern.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Improvisationsteater för 13-15 år

En rolig och kreativ kurs för dig som går i högstadiet. Vad är improvisationsteater? I improvisationsteater hittar man på historier i stunden. Man har alltså ingen pjäs som man spelar upp och inte heller något manus som man lär sig. Publiken kan också hjälpa till med att komma på idéer till karaktärer och vilken typ av scen de vill se.  Låter det svårt? Det är faktiskt mycket lättare än du tror!

På kursen jobbar vi mycket i grupp och hjälper varandra  att känna oss trygga på scen. Vi lär oss massor så kallade ‘games’ och vi tränar på att berätta historier som vi hittar på i stunden. Detta kallas i improvisationsteater för  “Storytelling”. Man lär sig helt enkelt hur man kan få till enkla sketcher och scener. På den här kursen får du bra grunder för att kunna fortsätta med teater och improvisation. Kursen avslutas med ett uppspel för publik där föräldrar och vänner kan komma och titta.

Kursledare: Per Sandberg

Foto: Mikael Karlin

 

 

 

 

 

Kursen drivs med stöd från ABF.