Improvisationsteater Improv Classics: Micetro-Teatersport-Gorillateater tisdagar start 3 september

Improvisationsteater Improv Classics: Micetro-Teatersport-Gorillateater tisdagar start 3 september

Från: 4900 kr

Pris: 4900 kr
Tid:
18:00-20:10
Antal kurstillfällen: 15 ggr inklusive tre uppspel (se datum nedan) Uppehåll för höstlov.
Lokal: ABF Närkesgatan 1 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar) OBS! Denna kurs är INTE på Skånegatan. 
Max antal: 14
Lärare: Lotta Malmhester

På den här fartfyllda kursen går vi igenom tre olika klassiska kortformsformat:

Micetro, Teatersport och Gorillateater! Kan det bli roligare? Förutom att du kommer lära dig tre skojiga föreställningsformat kommer du också att fördjupa dina kunskaper i improvisationsteaterns grunder: spontanitet, acceptera och storytelling. Alla tre delkurserna innehåller ett uppspel på en söndag som blir det 5:e kurstillfället på kursen du gått.  (se datum för uppspelen nedan)

Kursen är för dig som har minst tre terminers förkunskaper i Impro. 

Läs mer i om de olika formaten nedan.

Boka med rabattkoden earlybirdHT2024 före 16 juni så får du 10% rabatt! OBS! Gäller EJ tillsammans med pensionär eller studentrabatt.

OBS! Det kan ta några sekunder att hämta rätt datum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Improvisationsteater Improv Classics: Micetro-Teatersport-Gorillateater

Krav på minst tre terminers förkunskaper i Impro. 

Teatersport är en spelform där två lag på ett lekfullt sätt utmanar varandra i en tävling i improvisationsteater.  Dessa lag utmanar varandra i att spela den mest underhållande, historieberättande och den mest tekniskt skickliga scenen. En domarpanel dömer och publiken har förstås möjlighet att påverka det som sker på scenen. Publikens poängsättning är sedan med och styr utgången av kvällens tävling. 

Micetro är ett roligt, spännande och fartfyllt format där improvisatörerna är tvungna att samarbeta för att få så höga poäng som möjligt. Improvisatörerna möts i halsbrytande improvisationer, där vad som helst kan hända. Efter varje scen får publiken genom jubel och applåder ge poäng.
Varje spelare som deltagit i just den scenen får då så många poäng som scenen blev tilldelad. Poängen skrivs upp vid respektive namn på resultattavlan.
När alla deltagande improvisatörer har spelat i en scen var, får de med flest poäng fortsätta till nästa runda. När föreställningen är slut koras en vinnande improvisatör som kvällens Micetro!

Gorillateater är den galnaste och vildaste formen av improvisationsteater där improvisatörerna turas om att regissera varandra i en tävling. Publiken bestämmer efteråt om scenen är värd en medalj eller en böter. Tävlande med mest medaljer på slutet vinner. Namnet Gorillateater härstammar från hur konceptet skapades och då kämpade deltagarna om en kvalitetsvecka med Gorillan (som på slutet kom in och hämtade improvisatören som vunnit).

Alla tre delkurserna innehåller ett uppspel på en söndag som blir det 5:e kurs tillfället på kursen du gått. 

Uppspel följande datum: 

Micetro: söndagen 29 sept 

Teatersport:  söndagen 27 okt 

Gorillateater:  söndagen  1 dec 

I kursen ingår även fri entré på alla våra ROOKIEKVÄLLAR och 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

Lärare: Lotta Malmhester

Fotograf: Mikael Karlén

 

Kursavgift

4900 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

3920 SEK

Kursen drivs i samarbete med ABF

 

Ytterligare information

År

Kurstyp

Nivå

Period

Veckodag