Improvisationsteater komik helgkurs 5-6 juni-inställd!

Från: 2750 kr

tid:10:00-16:00
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 8 (Kan eventuellt utökas. Se nedan)
Lärare: Maximilian Hansen

För dig med minst två terminers förkunskaper. Vad är det som gör improviserade scener roliga egentligen? Vad är det som får en publik att vika sig dubbelt av skratt? Du har säkert hört meningen ”du behöver inte försöka vara rolig i impro” flera gånger. Och det är sant! Du behöver inte försöka, men det finns såklart flera olika verktyg och tricks vi kan använda oss av när vi improviserar som gör scener mer roliga. I den här workshopen tittar vi närmare på dessa intressanta verktyg och testar dem. Läs mer om workshopen nedan.

Med anledning av rådande restriktioner har vi begränsat antalet deltagare till 8. Är kursen fullbokad kan du ställa dig på väntelista genom att mejla anmalan@improvisationsstudion.se Vi hoppas restriktionerna lättar innan kursstart så vi kan ta in fler deltagare. Vi kommer då kontakta de på väntelistan och erbjuda plats i turordning.  

Klicka här om du vill läsa om vår coronapolicy.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad, och klicka på kursens startdatum i kalendern.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Improvisationsteater komik

Vad är det som gör improviserade scener roliga egentligen? Vad är det som får en publik att vika sig dubbelt av skratt?

Du har säkert hört meningen ”du behöver inte försöka vara rolig i impro” flera gånger. Och det är sant! Du behöver inte försöka, men det finns såklart flera olika verktyg och tricks vi kan använda oss av när vi improviserar som gör scener mer roliga. I den här workshopen tittar vi närmare på dessa intressanta verktyg och testar dem. När funkar de och när gör de inte det? Vi låter inte skämten komma före själva scenen, utan de växer fram i och med att scenen fortlöper.

Vi pratar om vad vi som grupp tycker lockar fram skratt i impro och ser hur detta kan hjälpa oss i vårt eget utövande. Efter workshopen kommer du ha massor av verktyg att använda dig av som inte bara är roliga utan också hjälper till att driva de scener du deltar i framåt. Väldigt mycket av det som gör en scen rolig är också det som gör en scen bra. Du bör ha minst två terminers förkunskaper i improvisationsteater.

För frågor om kursen, maila oss på anmalan@improvisationsstudion.se

Lärare: Maximilian Hansen

Kursavgift

2750 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

2200 SEK

I samarbete med ABF