Improvisationsteater kortform, storytelling, långform måndagar start 2 september

Improvisationsteater kortform, storytelling, långform måndagar start 2 september

Från: 3200 kr

Pris: 4900kr
Tid:
17:10-19:20
Antal kurstillfällen: totalt 15 kurstillfällen inklusive ett uppspel. Uppehåll för höstlov.
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 14
Lärare: Maximilian Hansen

Krav på två terminers  förkunskaper i  improvisationsteater.

Unik chans! Den här kursen är för dig som vill dyka djupare in i improns underbara värld och lära dig mer om både kortform, storytelling och långform, tre viktiga ben inom impro som kommer utveckla dig som improvisatör. Om du inte vet vilken inriktning du vill ta efter att ha gått en fortsättningskurs så är detta kursen för dig. Här får du testa lite av allt. Låter det intressant? Läs mer om kursens olika delar nedan.

Boka med rabattkoden earlybirdHT2024 före 26 juni så får du 10% rabatt! OBS! Gäller EJ tillsammans med pensionär eller studentrabatt.

 

OBS! Det kan ta några sekunder att hämta rätt datum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Improvisationsteater kortform, storytelling, långform

Krav på två terminers  förkunskaper i  improvisationsteater, dvs du bör ha gått en nybörjar- och en fortsättningskurs innan. 

Kortform 5 veckor
Dyk djupare i kortformens underbara värld! Vi frossar i massor av olika games och tekniker, hur vi får både tekniken och scenen att funka tillsammans och utmanar oss själva för att ytterligare höja de scener vi improviserar fram. En kurs med mycket fart, absurda situationer och humor! 

Storytelling 5 veckor
I denna kurs går vi vidare och utvecklar vår förståelse för improvisationsteater genom att lära oss mer om storytelling, d.v.s. hur vi tillsammans improviserar fram berättelser. Att arbeta med storytelling innebär samspel och att förstå vilka faktorer som främjar det gemensamma berättandet. Vi jobbar med att etablera en stark plattform, att utveckla miljö, relation och situation och hur man för berättelser vidare samt avslutar dem. Som vanligt jobbar vi med spontanitet och lekfullhet. 

Kortform och Storytelling avslutas med ett frivilligt uppspel inför publik på vår kursuppspelshelg 9-10 nov, dvs 10:e tillfället.

Långform 5 veckor
Långform i impro tillåter oss att skapa längre improviserade teaterstycken, där varje scen bygger vidare på eller inspireras av det som hänt innan. En kurs i långform innehåller mycket sceniskt arbete och fokus på samspel. Man får lära sig att tänka som både skådespelare, manusförfattare och regissör i det gemensamma berättandet, och hela gruppen är involverad från början till slut. Det leder till bättre lyssning, skarpare fokus och en djupare förståelse för vad som gör impro underhållande för en publik. Allt utan att tappa den lekfullhet och spontanitet som vi älskar med impro!

Inget uppspel. 

I Kurserna ingår fritt inträde på alla våra Sofo Sunday Comedy Club och 50 % rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar denna termin. 

För frågor om kursen, maila oss på anmalan@improvisationsstudion.se

Lärare: Maximilian Hansen

Foto Mikael Karlin

 

 

 

 

Kursavgift

4900 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

3920 SEK

I samarbete med ABF

Ytterligare information

År

Kurstyp

Nivå

Period

Veckodag