Improvisationsteater långform La Ronde sommarkurs 24-28 juli

Improvisationsteater långform La Ronde sommarkurs 24-28 juli

Från: 1.750 kr

Pris: 1750 kr
Tid:
18:00-20:30
Antal kurstillfällen: 5 kvällar
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 14
Lärare: Ellen Bobeck

La Ronde är ett klassiskt långforms-format där vi jobbar med att fördjupa scenarbete, karaktärer och relationer. Vi kommer jobba med den faktiska stämningen på scenen, skala bort press på att försöka vara smart eller rolig. Upptäcka vad som redan finns istället för att uppfinna nytt. Vad handlar just den här scenen om? Vad är relationen mellan just de här karaktärerna? Vad har din karaktär för olika egenskaper och drag i olika sammanhang? För dig med minst två terminers förkunskaper. Läs mer om kursen nedan.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Improvisationsteater långform La Ronde

La Ronde är ett klassiskt långforms-format där vi jobbar med att fördjupa scenarbete, karaktärer och relationer. Vi kommer jobba med den faktiska stämningen på scenen, skala bort press på att försöka vara smart eller rolig. Upptäcka vad som redan finns istället för att uppfinna nytt. Vad handlar just den här scenen om? Vad är relationen mellan just de här karaktärerna? Vad har din karaktär för olika egenskaper och drag i olika sammanhang?
Som improvisatörer är vi skådespelare men också regissörer. Du kommer få öva på att avsluta och klippa scener, koppla ihop med vad vi har sett tidigare. La Ronde bygger på möten mellan karaktärer och har utrymme för både komik, drama, högt tempo, lågt tempo, snackiga scener, tysta scener..

Den här kursen passar dig som gått minst två terminer, och vill ta ett steg till att fördjupa ditt scen- och karaktärsarbete och få ett till långforms-format i din repertoar.

I kursen ingår fritt inträde på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50 % rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

Lärare: Ellen Bobeck

Fotograf: Mikael Karlin

Kursavgift

1750 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

1400 SEK

I samarbete med ABF

Ytterligare information

År

Kurstyp

Nivå

Period