Beskrivning

Komisk grundkurs

Kursen för dig som vill ta fram humorn i kroppen! Helgkurs med mimaren, skådespelaren och regissören Ulf Evrén. En kurs i hur du utvecklar den fysiska humorns dimensioner i improvisationerna och i skådespeleri. Det som kallas Funny Bones! Viss improvana krävs för denna kurs.

Vi utforskar: storlek, våld, slapstick, tid, parodi, satir, magi och surrealism. Genom mestadels praktiska övningar blandat med lite teori och diskussion svarar vi på frågeställningen Vad är humor och vad blir kul på scen? Kursen utvecklar improvisatörens eller skådespelarens kreativa möjligheter med det sceniska rummet.

improvisationsstudion visual comedy

Innehåll: Storlek – Stor eller liten? Hur kan jag använda storleksförhållande på en scen? Våld och slapstick – Varför är det kul att se på när någon far illa sig? Hur kan jag använda snubbelhumor och slapstick? Parodi och Satir – Vad är skillnaden? Hur långt kan du gå? Magi och surrealism – Entré och sorti på nya sätt. Hur funkar surrealism? Tiden på scen – hur kan jag förändra den för att det ska blir roligt?

Kursen har gått en gång tidigare på Improvisationsstudion och blev mycket uppskattad!

”Jag har aldrig lärt mig så mycket av en kurs förut. Ett roligt upplägg med många AHA- upplevelser” – kursdeltagare från 2014

”Kul att verkligen få utforska humorn på djupet” Kursdeltagare från 2014

Fakta
Datum:
1-2 juni
Tid: 10:00–16:00
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 16
Lärare: Ulf Evrén

Kursen driv i samarbete med ABF.