Komisk grundkurs del 2 – 23-24 nov

Från: 2650 kr

Tid: 10:00–16:00
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 10
Lärare: Ulf Evrén

Kursen för dig som vill utforska vad som blir kul på scen. Helgkurs med mimaren, skådespelaren och regissören Ulf Evrén. Detta är en påbyggnadskurs för dig som gått helgkursen komisk grundkurs men det går även bra att gå denna kurs fristående om du har jobbat en del med humor förut eller har mycket scenvana.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad, och klicka på kursens startdatum i kalendern. 

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Komisk grundkurs-del 2

Kursen för dig som vill utforska vad som blir kul på scen. Helgkurs med mimaren, skådespelaren och regissören Ulf Evrén. Detta är en påbyggnadskurs för dig som gått helgkursen komisk grundkurs men det går även bra att gå denna kurs fristående om du har jobbat en del med humor förut eller har mycket scenvana.  (antingen som improvisatör eller skådespelare) Det är även en fördel om du är van att jobba med med scenanvisningar och att ta regi.

Genom mestadels praktiska övningar blandat med lite teori och diskussion fortsätter vi utforska vad humor är  och vad som blir kul på scen. Vi utforskar tabuer. Vad får vi skratta åt? Är det vi inte får skratta åt roligt? När är det inte roligt? Vi kommer att jobba en del med mim och fokusera på karaktärstransformationer. Vi koreograferar och skapar variationer på kända komiska scener. Vi  går igenom parodi och satir, (vad är skillnaden och hur långt kan du gå?) magi och surrealism och oväntade entréer och sortier. Vi kommer även att repetera en del av det vi lärde oss på första kursen: komikens tre pelare:  etablering, bekräftelse, överrasking, oväntad placering, storlek och  funktion av objekt, hög och lågstatustransformationer, våld och slap stick.  Kursen utvecklar improvisatörens eller skådespelarens kreativa möjligheter med det sceniska rummet.

Fakta
Datum:
23-24 november
Tid: 10:00–16:00
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 10
Lärare: Ulf Evrén

Kursen driv i samarbete med ABF.