Komisk grundkurs, online helgkurs 27-28 mars-inställd!

Från: 2750 kr

Tid: 10:00–16:00
Plats: Internet
Verktyg: Zoom (läs mer nedan)
Max antal: 10
Lärare: Ulf Evrén

Kursen för dig som vill utforska vad som blir kul på scen. Genom mestadels praktiska övningar blandat med lite teori och diskussion svarar vi på frågeställningarna Vad är humor och vad blir kul på scen? Läs mer om kursen nedan.

Klicka här om du vill läsa om vår coronapolicy.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad, och klicka på kursens startdatum i kalendern. 

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Komisk grundkurs

Kursen för dig som vill utforska vad som blir kul på scen. Helgkurs online med mimaren, skådespelaren och regissören Ulf Evrén.  Scenvana eller skådespelarerfarenhet krävs för denna kurs. Det är även en fördel om du är van med scenanvisningar och att få regi.

Genom mestadels praktiska övningar blandat med lite teori och diskussion svarar vi på frågeställningarna Vad är humor och vad blir kul på scen? Kursen utvecklar improvisatörens eller skådespelarens kreativa möjligheter med det sceniska rummet.

Innehåll: Vi går igenom komikens tre pelare:  etablering, bekräftelse, överrasking. Vi jobbar med oväntad placering, storlek och  funktion av objekt, hög och lågstatuskaraktärer, ‘silly walks’, våld och slap stick. Storlek – Stor eller liten? Hur kan jag använda storleksförhållande på en scen? Våld och slapstick – Varför är det kul att se på när någon gör sig illa?  Hur använder vi tiden på scen  och hur kan jag förändra den för att det ska blir roligt?

Kursen har gått tidigare på Improvisationsstudion och blev mycket uppskattad!

”Jag har aldrig lärt mig så mycket av en kurs förut. Ett roligt upplägg med många AHA- upplevelser” – kursdeltagare från 2016

”Kul att verkligen få utforska humorn på djupet” Kursdeltagare från 2016

” Jag som trodde jag visste vad humor handlade om. Det insåg jag att jag inte gjorde men jag fick så många tekniska tips och redskap med mig från den här kursen så nu kan jag iallafall jobba på att bli rolig”. Kursdeltagare från 2019


Lärare: Ulf Evrén

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Kursen driv i samarbete med ABF.