Beskrivning

Onlinekurs i Improvisationsteater Storytelling

En kurs för dig som gått tre eller fler terminer i improvisationsteater eller motsvarande och har viss erfarenhet av storytelling.

I kursen får du lära dig historieberättandets grunder på ett nytt sätt. Vi utgår från olika berättartekniker och genrer, vi undersöker drömmen och mytens dramaturgi. En improvisation innehåller alltid två berättelser – en skapelseberättelse där publiken får följa improvisatörernas process och sen själva historien de berättar. Att arbeta med storytelling innebär alltså samspel och förståelse för vilka faktorer som främjar det gemensamma berättandet. 

Kursen reder också ut dramaturgiska begrepp som protagonist och antagonist, intrig och vändpunkter, anslag, presentation, klimax och avtoning. I slutet går vi in Joseph Cambells tankevärld om hjältens resa och mononmyten (det som alla historier handlar om).

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar

Lärare: Martin Geijer

Kursavgift

2100 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort/bevis på A-kassa vid första kurstillfället)

1680 SEK

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download 

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Kursen drivs i samarbete med ABF