Onlinekurs i skriva för scen fördjupning start 17 april

Onlinekurs i skriva för scen fördjupning start 17 april

Från: 3.100 kr

Pris: 3100 kr
Tid:
måndagar 18:00-20:30
Antal kurstillfällen:  6 ggr inklusive en heldag söndagen  28 maj (kl.10:00 -17:00). 
Plats: internet/workshop på Improvisationsstudion, Skånegatan 63, T-bana Medborgarplatsen
Verktyg: Zoom
Max antal: 8
Kursledare: Sara Beer

Välkommen till vår fortsättningskurs för dig som gått grundkursen eller har tidigare grundläggande kunskaper om dramaturgiska begrepp.

Det här är en kurs där vi utforskar dramatiken som pågår i våra hjärtan – i våra passionerade kärleksrelationer och på drömjobbet. Vilka är vi när vi blir förälskade? Vilka är vi när vi får sparken? Vilka är vi utan kärlek? Vilka är vi utan jobb och pengar? På kursen skriver vi om stora omskakande känslor i det stora och det lilla. Läs mer om kursen nedan.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer när du bokar en kurs för att vi ska få bidrag från ABF.

Beskrivning

Onlinekurs i skriva för scen – fördjupning

Välkommen till vår fortsättningskurs för dig som gått grundkursen eller har tidigare grundläggande kunskaper om dramaturgiska begrepp.

Det här är en kurs där vi utforskar dramatiken som pågår i våra hjärtan – i våra passionerade kärleksrelationer och på drömjobbet. Vilka är vi när vi blir förälskade? Vilka är vi när vi får sparken? Vilka är vi utan kärlek? Vilka är vi utan jobb och pengar? På kursen skriver vi om stora omskakande känslor i det stora och det lilla.

I kursen får du öva olika sätt att prova dina idéer. Du får inspiration av gemenskapen i gruppen med roliga ”på direkten” skrivövningar för att värma upp dina kreativa flöden. Kursen avlutas med att någon av dina texter gestaltas av skådespelare.

Kursens tema kommer att genomsyra de övningar vi gör och de texter vi läser mellan passen.

Gruppen möts under fem måndagkvällar digitalt via Zoom. Vi diskuterar olika dramaturgiska modeller,
dramaturgiska begrepp och traditioner. Under passen arbetar vi med skrivövningar, som vi sedan läser och diskuterar tillsammans. Inför varje träff får gruppen en enklare uppgift som anknyter till temat för kommande pass.

Den avslutande workshopen då professionella skådespelare gestaltar de olika texterna är särskilt uppskattad då gruppen får se sina dramatiska texter från ax till limpa.

Detta sista tillfälle är på Improvisationsstudions scen på Skånegatan 63.  Där kan man dock välja att vara med online om man inte kan ta sig till Stockholm.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

För frågor angående kursen, mejla anmalan@improvisationsstudion.se

Fotograf: Mikael Karlin

 

 

 

 

Kursledare: Sara Beer 

Kursavgift

3100 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mejla läraren bild på studentkort/bevis på A-kassa etc vid första kurstillfället):

2480 SEK

Så här deltar du i våra onlinekurser:

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download 

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Har du frågor kan du höra av dig till oss på anmalan@improvisationsstudion.se

Kursen drivs i samarbete med ABF Stockholm

 

Ytterligare information

År

Kurstyp

, ,

Nivå

Fortsättning, Fördjupning

Period

Veckodag