Beskrivning

Onlinekurs i skriva för scen

Välkommen till en skrivarkurs online där vi möts via ZOOM! Du är en skrivande person, kanske pedagog, scenkonstnär, journalist eller copywriter och du vill skriva dramatik!
I kursen får du lära dig olika sätt att prova dina idéer. Kursen är upplagd så att du inte bara får föreläsningar och uppgifter att göra på egen hand. Du får även inspiration av gemenskapen i gruppen med roliga improvisationsövningar för att värma upp våra
kreativa flöden och diskussioner och feedback i mindre grupper. Kursen avlutas med att någon av dina texter gestaltas av skådespelare.

Gruppen möts under fem måndagkvällar. Vi går igenom grundläggande
dramaturgiska begrepp och traditioner, arbetar själva med både kortare skrivövningar, för att sedan läsa och diskutera våra texter tillsammans. Inför varje träff får gruppen en enklare uppgift som anknyter till temat för kommande pass. Vi kommer bland annat att lära oss om den dramaturgiska kurvan, monolog, dialog, scenanvisningar, karaktär och miljö. Den avslutande workshopen då professionella skådespelare gestaltar de olika texterna är särskilt uppskattad då gruppen får se sina dramatiska texter från ax till limpa.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

För frågor angående kursen, mejla anmalan@improvisationsstudion.se

Fotograf: Mikael Karlin

 

 

 

 

 

Kursledare: Sara Beer 

Kursavgift

3100 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mejla läraren bild på studentkort/bevis på A-kassa etc vid första kurstillfället):

2480 SEK

Så här deltar du i våra onlinekurser:

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download 

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Har du frågor kan du höra av dig till oss på anmalan@improvisationsstudion.se

Kursen drivs i samarbete med ABF Stockholm