Onlinekurs i skriva samtidsdrama start 2 maj

Från: 3100 kr

Tid: måndagar 18:30-21:00
Antal kurstillfällen:  6 ggr inklusive en heldag lördagen 4 juni
Plats: internet
Verktyg: Zoom
Max antal: 8
Kursledare: Sara Beer

Välkommen till en fortsättningskurs i att skriva för scen online! För dig som har gått vår grundkurs och vill fortsätta att öva på dramatikerns hantverk. Under den här kursen utforskar vi samtida händelser, fenomen och strömningar – till exempel politisk polarisering, klimathotet, nutida dejting-stategier, övervakningssamhället och vaccinmotstånd. I kursen ingår lektioner om dramaturgi, korta intensiva skrivpass och en längre uppgift till vår gemensamma workshopdag med professionella skådespelare. Läs mer om kursen nedan.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad och klicka på kursens startdatum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Skriva för scen – samtidsdrama

Välkommen till en fortsättningskurs i att skriva för scen online! Du är en skrivande person, kanske pedagog, scenkonstnär, journalist eller copywriter som har gått vår grundkurs och vill fortsätta att öva på dramatikerns hantverk. Under den här kursen utforskar vi samtida händelser, fenomen och strömningar – till exempel politisk polarisering, klimathotet, nutida dejting-stategier, övervakningssamhället och vaccinmotstånd. I kursen ingår lektioner om dramaturgi, korta intensiva skrivpass och en längre uppgift till vår gemensamma workshopdag med professionella skådespelare.

Gruppen möts under fem måndagskvällar. I kursen ingår teorier om olika dramaturgiska och stilistiska grepp samt skrivövningar som skrivs och läses under passet. Inför varje träff får gruppen en enklare uppgift som anknyter till temat för kommande pass. När vi djupdyker i samtida teman kommer vi även att fortsätta arbeta med den dramaturgiska kurvan, monolog, dialog, scenanvisningar, karaktär och miljö. Den avslutande workshopen då professionella skådespelare gestaltar era längre texter är särskilt uppskattad då gruppen får se sina dramatiska texter från ax till limpa.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

För frågor angående kursen, mejla anmalan@improvisationsstudion.se

 

Kursledare: Sara Beer 

Fotograf: Mikael Karlin

 

 

 

 

 

Kursavgift

3100 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mejla läraren bild på studentkort/bevis på A-kassa etc vid första kurstillfället):

2480 SEK

Så här deltar du i våra onlinekurser:

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download 

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Har du frågor kan du höra av dig till oss på anmalan@improvisationsstudion.se

Kursen drivs i samarbete med ABF Stockholm