Beskrivning

Onlinekurs i skriva humorsketch

I denna kurs får du lära dig hur man med improvisationsteaterns tekniker kan skapa komiska sketcher tillsammans, från idé till färdigt manus! Vi arbetar i grupp via zoom och bygger på varandras idéer för att skapa något som är mycket roligare än vad vi själva kunnat komma på. Den passar dig som vill lära dig mer om kreativt samarbete och komisk teori, vare sig du har någon erfarenhet av improvisationsteater eller inte.

Mer info om kursupplägg

Vi möts 8 tillfällen på Zoom och går igenom teori och metoder för att komma på och formulera komiska idéer. Vi låter kreativiteten flöda och genererar en massa idéer. Sedan bearbetar vi under kursens gång våra favoriter till färdiga manus. Dels med lättare skrivuppgifter hemma, men majoriteten av arbetet sker i grupp! Vi kommer under kursens gång improvisera kring sketcherna, läsa upp dem för varandra och hitta nya infallsvinklar. I slutet av kursen har vi ett gäng riktigt roliga manus, och en djupare förståelse för ett effektivt sätt att samarbeta kreativt.

Kursledare: Martin Danielsson

 

 

 

 

Kursavgift

2,100 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

1,680 SEK

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

I samarbete med ABF