Beskrivning

Onlinekurs i Improvisationsteater Storytelling

En kurs för dig som gått tre eller fler terminer i improvisationsteater eller motsvarande och har viss erfarenhet av storytelling.

Vi jobbar initialt med att känna oss bekväma och hitta lekfullheten med att improvisera på Zoom och utforska hur vi kan använda detta verktyg för att skapa spontana och fantasifulla historier. Vi kommer att arbeta med och träna på improtekniker som är bra vid improviserad långform. Vi kommer att titta på plattformsbyggande, att föra historien vidare, att välja det mest energigivande, att definiera roller och situationer samtidigt som man behåller lyssningen på medspelarna och modet att göra misstag. Sedan läggar vi samman allt detta till härliga och nypåhittade långhistorier. 

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar

Lärare: Lotta Malmhester

Kursavgift

1500 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort/bevis på A-kassa vid första kurstillfället)

1200 SEK

Vi använder Zoom, ett digitalt mötesverktyg som fungerar via en webbläsare, som ett nedladdat program på din dator eller på mobilen. Zoom är väldigt lätt att installera med bara ett par klick.

Ladda ner Zoom här:

https://zoom.us/download 

  1. Klicka på länken i ditt välkomstmejl
  2. Du kommer nu till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom på datorn eller i webbläsaren
  3. Testa mick och högtalare
  4. Vänta på att bli insläppt

Kursen drivs i samarbete med ABF