Produktionskurs Frågvisare med Lena Människor start 6 september

Från: 4750 kr

Tid: tisdagar 17:10-19:25
Antal kurstillfällen: 16 varav två uppspel 16 och 17 december. Uppehåll för höstlov.
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 10
Lärare: Lotta Malmhester

En produktionskurs för dig som gått minst sex terminer i improvisationsteater och med mycket erfarenhet av storytelling.

I produktionskursen Fråg-Visare skapar vi tillsammans en improviserad föreställning som tar avstamp i publikens frågor. Vi kommer att ta fram ett koncept där vi jobbar med långform och games. Målet är också denna höst att arbeta ännu mer med kroppen både fysiskt stort och stillsamt smått, använda scenen fullt ut och ibland ytterst litet. Läs mer om kursen nedan.

För att boka: välj ordinarie eller rabatterad, och klicka på kursens startdatum i kalendern.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Produktionskurs Frågvisare  med Lena Människor

I produktionskursen Fråg-Visare skapar vi tillsammans en improviserad föreställning som tar avstamp i publikens frågor. Vi kommer att ta fram ett koncept där vi jobbar med långform och games. Målet är också denna höst att arbeta ännu mer med kroppen både fysiskt stort och stillsamt smått, använda scenen fullt ut och ibland ytterst litet. Kan hända jobbar vi också med att vända på det traditionella historieberättandet genom att t ex starta mitt i historier och avsluta i början. Kursen innehåller arbete med lyhördhet och samspel. Och som alltid: låt oss blanda det helt galna med det realistiska och det förnuftiga med det helt oförståeliga.

Inför och under föreställningarna i december ber vi publiken om frågor för inspiration och som  ingångar till scenerna:

I de flesta impro-föreställningar ställer man frågor till publiken och ber om svar – här ber vi om frågor. Är det människans nyfikenhet och förmåga att ställa frågor som tagit oss dit vi är idag? Vilka frågor ställer vi? Vardagsvis? I kris? Och när vi ger oss tid att tänka efter? Vilka frågor googlar vi? Lena människor gestaltar och visar olika typer av frågor i den improviserade föreställningen Fråg-Visare

16 ggr inkl två uppspel 16 och 17 december.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar och du går för 50 kr på alla andra produktionsföreställningar.

Foto: Mikael Karlin

 

 

 

 

 

Lärare: Lotta Malmhester

Kursavgift

4750 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

3800 SEK

Kursen drivs i samarbete med ABF