Produktionskurs med Lotta Malmhester start 12 sept anmälningslänk

Produktionskurs med Lotta Malmhester start 12 sept anmälningslänk

Från: 4750 kr

Pris: 4750 kr
Tid: tisdagar 17:10-19:25
Antal kurstillfällen: 16 varav två uppspel  20 & 21 jan. Uppehåll för höstlov
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 10
Lärare: Lotta Malmhester

En produktionskurs för dig som gått minst sex terminer i improvisationsteater och med mycket erfarenhet av storytelling.

Denna termin kommer vi skapa en föreställning som tar sin start i en (nät)tidningsredaktion vilken vi befolkar med olika karaktärer. Under kursens gång fortsätter vi att jobba med samspel, lyhördhet, storytelling, karaktärsbyggande och  möte/samtal med publiken. Läs mer nedan.

OBS! Det kan ta några sekunder att hämta rätt datum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Impro Allehanda 

Vi skapar en föreställning som tar sin start i en (nät)tidningsredaktion vilken vi befolkar med olika karaktärer. Olika skribenter med olika ansvarsområden. Initialt är tanken att vi börjar med att skapa karaktärer inför varje föreställning. Vi bygger sedan scener kring till exempel inrikes, hälsa, mat, mode, inredning, fritid, resor, reklamannonser, horoskop, korsord, personporträtt, läsarbrev, insändare, hjärtespalter, recensioner, tecknade serier eller annat vi kommer på. I vissa scener (exempelvis personporträtt) utgår vi från intervjuer med publiken.

Under kursens gång fortsätter vi att jobba med samspel, lyhördhet, storytelling, karaktärsbyggandet, möte/samtal med publiken, använda material från intervjuer med publik, använda brev och frågor från publiken för att skapa scener. Vi fortsätter också vårt arbete med att bygga rum och befinna oss i dessa samtidig som historien rullar vidare.

16 ggr inkl två uppspel 20 och 21 jan.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

Lärare: Lotta Malmhester

Foto: Mikael Karlin

Kursavgift 4750 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

3800 SEK

Kursen drivs i samarbete med ABF

Ytterligare information

År

Kurstyp

Nivå

Veckodag

Period