Produktionskurs start 29 september

Från: 5000 kr

Tid: onsdagar 19.35-22.00
Antal kurstillfällen: 17 ggr inklusive 2 uppspel-uppehåll för höstlov
Föreställningar: 28,29 januari
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Lärare: Martin Geijer

För dig som har gått minst 5 terminer eller liknande. En avancerad kurs för dig som vill hålla ett högt tempo. Kursen är produktionsinriktad och du får 17 kurstillfällen att förbereda två föreställningar under hösten på Improvisationsstudions scen på bästa speltid. För dig som vill utvecklas, utmanas och prova något nytt. Temat för i år är komisk improvisation. Läs mer om kursen nedan.

För att anmäla dig, klicka på ordinarie eller studerande och sedan på  senaste betalningsdatumet i kalendern. 

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället och betalar 190 kr. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Beskrivning

Produktionskurs – avancerad

Kursen är produktionsinriktad och du får 17 kurstillfällen att förbereda två föreställningar under våren på Improvisationsstudions scen på bästa speltid. För dig som vill utvecklas, utmanas och prova något nytt.

I kursen ingår också produktionsarbete där deltagarna får utbildning i marknadsföring, teaterteknik och publikhantering.

För dig som har gått minst 5 terminer eller liknande. En avancerad kurs för dig som vill hålla ett högt tempo.

TEMA: Komisk improvisation – eller humorskola om ni vill!
I denna omgång ska vi närma oss den komiska grundformen och koda av klassiska situationer och sedan skapa games/tekniker. Kursen lägger alltså fokus på att hitta den komiska situationen i improvisationen. Impro är ju roligt i sig, men det finns mer humor att finna och undersöka vad som är roligt och att hitta den tillsammans utifrån vilka vi är.
Vi ska också undersöka humor som hela tiden uppstår. Exempel på klassiska komiska arketyper. Ett statusfall, Dominanta frun och toffelhjälten, Den glada dummern, Lantisen och storstadsmänniskan. Härmning, Grimasera bakom ryggen etc.
Lärare: (förutom Martin)
Elin Almén 10/11 satir
Stefan Wiik  1/12 sketch
Ulf Evrén 8 och 15/12, fysisk humor samt
Malin Appelqvist Ståuppare (datum ej klart)

Antal kurstillfällen: 17 ggr inklusive 2 uppspel-uppehåll för höstlov
Start:  29 september 2021
Föreställningar: 28, 29 januari
Tid: 19.35-22.00
Pris: 5000 kr (kan delbetalas)
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 12

Lärare: Martin Geijer

Martin Geijer, regissör och teaterpedagog, är en av de mest erfarna improvisatörerna i Sverige och har startat flera av de improvisationsteatrar som finns i Stockholm idag. Med sin långa erfarenhet är han idag en av de främsta pedagogerna i Sverige när det gäller improvisationsteater, kroppsspråk och kreativitet.

Kursen drivs i samarbete med ABF.