Släktkrönikan produktionskurs start 24 januari

Släktkrönikan produktionskurs start 24 januari

Från: 4750 kr

Tid: tisdagar 17:10-19:25
Antal kurstillfällen: 16 varav två uppspel 13-14 maj.  Uppehåll för  sport-och påsklov
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 10
Lärare: Lotta Malmhester

En produktionskurs för dig som gått minst sex terminer i improvisationsteater och med mycket erfarenhet av storytelling.

Produktionsgruppen Lena människor kommer under våren jobba fram en släktkrönika där slutprodukten blir en improviserad föreställning där vi i en icke kronologisk ordning får följa en släkt. Vi kommer under kursen jobba med karaktärer och storytelling. Vi kommer att prova tidshopp framåt och bakåt i tiden. Vi tittar på släktdrag, släktförbindelser och kanske släktförbannelser. Läs mer om kursen nedan.

För att boka: välj antal, ordinarie eller rabatterad.

OBS! Det kan ta några sekunder att hämta rätt datum.

IMPRO - Keith Johnstone - bokomslag - FörlagKöp en av våra böcker när du anmäler dig till kursen och få 20% rabatt. Du får boken i handen vid första kurstillfället. Klassikern ’IMPRO’ – en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. (Pris på Bokus: 229kr)

Ange i formatet [ÅÅÅÅMMDDXXXX] Vi behöver ditt personnummer pga att kursen drivs i samarbete med ABF.

Beskrivning

Släktkrönikan produktionsgrupp

Produktionsgruppen Lena människor kommer under våren jobba fram en släktkrönika där slutprodukten blir en improviserad föreställning där vi i en icke kronologisk ordning får följa en släkt. Vi kommer under kursen jobba med karaktärer och storytelling. Vi kommer att prova tidshopp framåt och bakåt i tiden. Vi tittar på släktdrag, släktförbindelser och kanske släktförbannelser. Vi jobbar med att gestalta släkten i olika tidsepoker och vi prövar att gestalta familjerna i olika tidstypiska genrer (t ex Molière och Shakespeare på 1600-talet, commedia dell´arte på 1500-talet, grekiskt drama, pilsnerfilm, gladiatorspel). Självklart måste vi också titta in lite på släktforskning genom att slå i kyrkböcker och testa på DNA-forskning och andra sätt man kan gå till väga. Allt utifrån improvisationsteaterns och fantasins underbara värld.

Vid föreställningen är tanken att publiken hjälper till att skapa karaktärerna och kanske även ett släktträd.

16 ggr inkl två uppspel 13-14 maj

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar och du går för 50 kr på alla andra produktionsföreställningar.

Foto: Mikael Karlin

 

 

 

 

 

Lärare: Lotta Malmhester

Kursavgift

4750 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mot uppvisande av giltigt studentkort vid första kurstillfället)

3800 SEK

Kursen drivs i samarbete med ABF

 

Ytterligare information

År

Kurstyp

Nivå

Veckodag