That’s Just Gibberish! hösten 2023

That’s Just Gibberish! hösten 2023

Från: 250 kr

Pris: 250kr
Datum: se kalender och nedan
Tid:
19:00

Pratar du inte svenska, engelska, hindi, tyska eller mandarin? Inga problem! That’s just Gibberish är den första föreställningen som vänder sig till alla, oavsett språk. Helt och hållet på Gibberish, det universella nonsensspråket som ingen förstår, men alla fattar. Tre av Sveriges bästa improvisatörer och en musiker tar med dig på en improviserad bergochdalbana i en värld bortom snille och smak. En färgsprakande föreställning med sång, dans, galen humor, livemusik, och rap. Allt hittas på i stunden (även det påhittade språket som talas) med hjälp av förslag från publiken. (Nej, du kommer inte dras upp på scen!) Vill du ha galet roligt och skratta MYCKET ska du se “That’s just Gibberish!  – The most amazing improv show on earth”. 

För mer information om föreställningen, se nedan. Information in English will be published soon. 

Beskrivning

That’s Just Gibberish!

Hösten 2023 datum:
lördagen 23 september – inställd
fredagen 6 oktober
fredagen 20 oktober
lördagen 10 november
Tid:19:00
Caféet/baren öppnar 30 minuter innan föreställningen. Inget insläpp efter föreställningens början.
Föreställningens längd: 2 h
Pris: 250kr

Rabatterade priser:
barn t.o.m. 18 år 125 kr
medverkande: se nedan

Medverkande: Lotta Malmhester, Ana Stanisic, Martin Danielsson
Regi och Idé: Martin Geijer
Producent: Johanna Mohs
Marknadsföring: Elin Grönberg
Musiker: Maria Olofson
Scenograf/Kostymör: Stina Hedin

I samarbete med ABF

Några ord från vår regissör Martin Geijer om temat och bakgrunden till föreställningen: 

Vad är ett språk?

En improviserad föreställning helt på nonsensspråk har inte gjorts tidigare och vårt repetitionsarbete har varit ett utforskande av vad ett språk är och hur stor del av den mellanmänskliga kommunikationen som består av kroppsspråk (kropp, röst, emotionella ljud, gester mm). Vad händer när vi behåller allt i en dialog utom den semantiska innebörden och hur får vi publiken att hänga med? 

Mim, dans och olika former av fysisk teater har en lång tradition av att berätta bortom ordet. Att spela på rent nonsensspråk skapar en egen genre som sammanför de ickeverbala konstformerna med den talade teaterns spelregler. Samtal förs och vi förstår utan att förstå.

Improviserad gibberish kan beskrivas som jazzmusik för teatern eftersom där det finns gemensamma spelregler som scenkonsten kan använda sig av bortom de språkliga begränsningarna. I vår föreställning går vi ”all in” och inte ett enda ord sägs på svenska eller något annat språk och under 2023 kommer vi turnera med föreställningen utomlands och i Sverige. Vi ser alltså gibberish som ett scenspråk som hela planeten förstår! 

Hoppas ni får en rolig stund här med oss!

Gobbel grapp!

Martin Geijer, regissör

 

 

Ytterligare information

År