Förlag

Välkommen till Improvisationsstudion Förlag!

Som ett led i att skapa en plats för konstnärlig och pedagogisk utveckling av improvisationsteater ger Improvisationsstudion Förlag ut viktiga böcker om improvisationsteater och andra sceniska konstarter. Vi är förlaget för de som vill fördjupa sig i improvisationsteaterns teori och praktik, dess betydelse för teaterns utveckling i Sverige och resten av världen.

Bokad kurs = bokrabatt

När du bokar en teaterkurs har du möjlighet att lägga till boken till din bokning till rabatterat pris.

Här kan du läsa mer om våra böcker:

IMPRO – improvisation och teater

Keith Johnstone´s klassisker från 1979 kom ut på svenska 1985 och blev genast en av de mest inflytelserika böckerna inom svensk teater. IMPRO är en handbok om improvisationsteater som teaterkonst, pedagogik och livsstil. Den är indelad i fyra delar- ’status’, ’spontaniet’ och ’mask’ -där Keith Johnstone beskriver ett stort antal användbara och stimulerande övningar och tekniker. Resultatet är en idébok som på ett fascinerande sätt utforskar den spontana kreativa processen. Med förord av Suzanne Osten och improvisationsstudions konstnärliga ledare Martin Geijer.


Keith Johnstone – en biografi

Den nyutkomna biografin av Theresa Robbins Dudeck finns nu i svensk översättning. Boken är en fascinerande resa genom tid och rum, särskilt Johnstones olika ’klassrum’, där han utvecklat sina egna idéer inom vad Theresa Robbins Dudeck valt att kalla ’Improsystemet’. Vi får följa hans liv och gärning från mitten av 50-talet på Royal Court Theatre med den legendariska ’Writer’s Group’ och hans nära samarbete med Samuel Becket, fram tills idag då hans inflytande och idéer spridits över hela världen.


Stand Up Handboken

av Ami Hallberg Pauli är den första svenska renodlade pedagogiska handboken som ger goda råd om allt som rör Stand-up. Men kan man lära sig Stand-up? Ja, naturligvis finns det vertyg. Man kan alltid bli en bättre komiker. Och är man nybörjare som komiker är detta en mycket användbar guide.  Du blir insatt i Stand-upens fundament och lär dig knep vad gäller manusskrivande och framförande. Du får träffa olika sortes publik och smyga in bakom kulisserna. Kanske blir du en bättre talare på köpet! Humorvärlden är en alldeles egen värld. Ami Hallberg Pauli har länge varit en del av den, både som framgångsrik komiker och kursledare. Här får du chansen att besöka den.


Kontakt (för info, press & recensionsexemplar)

Lotta Malmhester, 08-6400907 eller maila forlag@improvisationsstudion.se

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr