Om kursledarna

Alla våra pedagoger är yrkesverksamma konstnärer och komiker med lång erfarenhet. Möt dom på våra dag-, kvälls- eller helgkurser!


Fotograf Mikael Karlin

Lotta Malmhester är en av Sveriges mest erfarna improvisatörer. En inspirerande och mycket omtyckt pedagog med lång erfarenhet av att undervisa. Lotta är utbildad lärare och mycket skicklig på att anpassa pedagogiken till både grupp och individ. Lotta Har medverkat i många av Improvisationsstudions föreställningar, bl.a. Hetero, och Duo och är just nu aktuell i Stockholmare och Välkommen till Dystopia! 

Kommentarer från kursdeltagare:

”Vilken känsla! Jag kom hit med en jobbig känsla och går härifrån med en helt annan”

”Du gör att man känner sig bra omhändertagen. Fortsätter gärna med dig”

”Skönt med en kurs som var så väl förberedd, väldigt pedagogisk!”

Kontakta Lotta
lotta@improvisationsstudion.se
076-319 33 88 


Fotograf Mikael Karlin

Martin Geijer är en av de mest erfarna improvisatörerna i Sverige och har startat flera av de improvisationsteatrar som finns i Stockholm idag. Med sin långa erfarenhet är han idag en av de främsta pedagogerna i Sverige när det gäller improvisationsteater, kroppsspråk och kreativitet. Martin coachar allt från enskilda individer till grupper på flera hundra personer till att bli bra presentatörer.

 Kommentarer från kursdeltagare:

”Väldigt, väldigt proffsig, öppen, glad och seriös”

”Väldigt motiverande och människokännare”

”Väldigt bra, har gett träffsäker och bra feedback till alla.”

”Du har varit en fantastiskt inspirerande och kunnig ledare. Du tar ditt yrke på största allvar men har alltid humor nära till hands, något jag har märkt är viktigt för att få mig och resten av gruppen att slappna av och öppna sig”

Kontakta Martin
martin@improvisationsstudion.se
070-811 46 18


Fotograf Mikael Karlin

Eythor Robertsson är utbildad dramapedagog vid Stockholms Universitet. En energisk och omhändertagande ledare som har en kärlek för leken och inlevelsen. Eythor har gått många improvisations kurser och är nu kursledare på olika teater- och improkurser i Stockholm.

Kontakta Eythor
Eythor.robertsson@gmail.com


Fotograf Mikael Karlin

Elin Almén är komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare. Elin är aktuell som stand up-komiker och manusförfattare för satirprogrammet Svenska nyheter (SVT). 2017 blev hon nominerad till årets nykomling på Svenska stand up galan och har sedan dess varit med i TV- program som Släng dig i brunnen (SVT), Stand up utan gränser (Comedy central),  Confessions (Comedy Central) och hennes och Josefin Soncks egen humorserie #Flickstreck  (Viafree) Som programledare har man bla. kunnat se henne i SVT och UR med dokumentärserien Har jag något val? och i Sveriges Radio hörs hon regelbundet på P4 och P3. Elin är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och har improvisation som specialitet. Sedan 2013 har hon varit verksam som improvisatör och kursledare på Improvisationsstudion där hon bl.a. spelat med i våra föreställningar Hetero och Stockholmare. Hon är just nu aktuell i Välkommen till Dystopia! 

”Du tog fram det bästa hos oss. Bra på att kommentera allas insats på ett entusiasmerande sätt.”

”Jätteduktig kursledare som bjuder på sig själv.”

”Elin är en helt otrolig lärare! Smart, inspirerande, kreativ. Väldigt bra på att leda gruppen!”

”Du är superbra, pedagogisk, uppmuntrande och sprider glad energi. Man känner av den trevliga stämningen bara man kommer innanför dörren :)”

Kontakta Elin
almen.elin@gmail.com
www.elinalmen.se
070 475 37 31


Fotograf Mikael Karlin

Annika Englund är utbildad dramapedagog och improvisatör. Hennes specialitet är att locka fram humorn och din inre komiker. Hon har 19 års improvisationsteater i bagaget och är en mycket omtyckt kursledare. Hon är håller i vår sommarscen och är vår ljud- och ljusimprovisatör i Stockholmare, Dystopia och Hetero.  Hon har spelar gärna Gorillateater och Teatersport och är konstnärlig ledare för Byrån, en fyrmannaensemble som spelar genreimpro. Just nu är hon aktuell i vår humorshow Improv All Stars. 

Kommentarer från kursdeltagare:

”Urbra!”
”Inspirerande kurs. Har inte skrattat så mycket på länge!”
”Toppen! Generös och öppen. Bra att hon styrde upp ibland”
”Väldigt peppande. Lyfte deltagarna”
”Bra styrförmåga på ett bra och trevligt bejakande sätt.”
”Jättebra! Skapar en fin och trygg stämning!”

Kontakta Annika
annika@improvisationsstudion.se
076-4785530


Fotograf Mikael Karlin

Bodil Lundeberg är skådespelare, improvisatör och pedagog, med mer än 25 års erfarenhet av teater. Med utbildning från bl.a. Calle Flygares Teaterskola och lång erfarenhet av en mängd teaterproduktioner och turnéer, är hon med sin energi och kunskap nu en uppskattad kursledare i improvisationsteater.

Kommentarer från kursdeltagare:

”Bodil har varit en oerhört bra ledare. Med stor glädje och kompetens har hon skapat en lekfull och trygg atmosfär där man inte behöver vara rädd för att göra fel.”

Bodil är lekfull, inspirerande och lyckas få med hela gruppen på ett naturligt sätt!”

”Som kursledare är Bodil oerhört inspirerande! Trygg och stabil som ger kreativitet och mod!”

Kontakta Bodil
bodil@improvisationsstudion.se


Sara
Fotograf Mikael Karlin

Sara Beer har många års erfarenhet som dramatiker och har skrivit dramatik för bl a Dramaten, Pantomimteatern och Dramalabbet. Sara har hållit många kurser under sin karriär och är väldigt skicklig på att locka fram kreativiteten och ta bort prestationsångest. Sara frilansar även som producent och dramaturg på Improvisationsstudion. 

Kontakta Sara
sara@improvisationsstudion.se
070-7216038


Ellen
Fotograf Mikael Karlin

Ellen Bobeck är en mycket skicklig improvisatör som snabbt gått från att vara kursdeltagare till att ofta spela föreställningar och vara en omtyckt kursledare. Hennes elever uppskattar henne för hennes energigivande, roliga och effektiva lektioner där man får spela mycket tillsammans.

Ellen är bland annat med i gruppen Break Improv och hon spelar show varje vecka med gruppen The Splash. Hon medverkar även i populära föreställningen Stockholmare på Improvisationsstudion.

Kontakta Ellen
ellen_bobeck@hotmail.com
073-600 04 86


Fotograf Mikael Karlin

Maximilian Hansen har improviserat runtom i världen i över 15 år. Max älskar gemenskapen som finns inom improvisationsvärlden och de världar som impron kan skapa – närsomhelst och varsomhelst. Max är grundare och konstnärlig ledare av Mind Melt i Uppsala och är en stolt medlem av Ohana. Ett projekt som samlar improvisatörer från hela Europa för att utbyta erfarenheter och utforska impron. Max är en nyfiken och fysisk improvisatör. Som kursledare skapar Max en positiv atmosfär som uppmuntrar deltagarna till att tänja sina gränser.

Kontakta Max
maximilianhansen@mindmelt.se 
073-7044122


Fotograf Mikael Karlin

Martin Danielsson är en mycket aktiv improvisatör som bland annat driver Stockholm Improv Comedy Club med gruppen The Splash, och är med i Break Improv som har spelat här på Studion och på ett par -estivaler i Göteborg. Han studerar pedagogik på Stockholms Universitet, och som kursledare vill han ge sina elever verktygen för att kunna släppa spontaniteten fri, och tillsammans ta tillvara på det roliga som uppstår i scenen.

Kontakta Martin
martin@improvcomedy.se


Fotograf Mikael Karlin

Johanna Mohs är utbildad och yrkesverksam skådespelare och är även utbildad dansare och sångare. Hon har en bred bakgrund inom teater och film och har jobbat i London i 15 år som skådespelare,  dramalärare och inom teater och filmproduktion. Här i Sverige syns hon på TV då och då i diverse reklamfilmer och komediserier.  Just nu är hon aktuell i komediserien Mäklarna med Kjell Bergkvist och Cecilia Frode. Johanna har gått åtskilliga kurser i improvisationsteater och jobbar även som producent på Improvisationstudion. Då Johanna kommer från en fysisk teaterbakgrund strävar hon alltid efter att sina elever ska känna sig uppvärmda i kroppen för att på så sätt även känna sig friare i knoppen. 

Kontakta Johanna
johanna@improvisationsstudion.se
079-3048981


Fotograf Mikael Karlin

Per Sandberg är skådespelare och improvisatör som älskar humor och att få andra att skratta.
Skolad på Skara Skolscen har han sedan arbetat bl.a. som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld och teaterpedagog för barn och unga på Sagateatern på Lidingö. Per har studerat pedagogik, gått otaliga kurser och workshops inom improvisationsteater. På studion har han spelat föreställningar vid flera tillfällen tillsammans med gruppen The Splash. Som kursledare vill Per skapa en trygghet i gruppen, där man kan bjuda på sig själv och inte vara rädd för att fela eller skratta för mycket. 

Kontakta Per
sandberg.klangemo@gmail.com


Fotograf: Niklas Lind

Micke Blomqvist är en erfaren improvisatör, utbildare och skådespelare. I mötet med grupper, både i kursverksamhet och i organisationer, lägger Micke stor vikt vid att skapa ett lärande klimat där närvaro, trygghet och lyhördhet utgör grunden. Micke är utbildad personalvetare och har arbetat med utbildande insatser i en mängd olika organisationer. Han har också arbetat som regissör, manusförfattare och är en av medgrundarna till Improverket i Göteborg. Här på Improvisationsstudion har han synts i ”Stockholmare” och ”Improv All Stars”.

Kontakta Micke
mickeblomqvist@hotmail.com


Fotograf Mikael Karlin

Malin Appeltofft började med stand up 2008 och uppträder regelbundet på de stora scenerna i landet som Norra Brunn och RAW. Malin driver flera  stand up-klubbar, bl.a. baby stand up för föräldrarlediga.  Malin turnerar med egna föreställningar och är nu aktuell med ”Oroa dig inte, det ordnar sig aldrig”, en musikalisk stand up föreställning om oro och ”Äktenskapet-en show som står ut”, en humorshow om kärlek, tillsammans med skådespelaren Tobias Aspelin.
Hon är utbildad dramalärare och diplomerad coach.
malinappeltofft@gmail.com
073-6541608


Fotograf: Ulrika Campbell

Jessica Karlén har kört standup sedan 2008, skrivit manus för humorserier på teve och även gjort program för Sveriges Radio. Jessica har även en dubbelkandidat i kreativt skrivande och filosofi, med fokus på skrattet och skapandets metafysik, samt en magisterexamen i internationell scenkonst från Stockholms konstnärliga högskola. Jessica har uppträtt på scener i ibland annat Kapstaden, Johannesburg, Tokyo, Tel Aviv, Los Angeles, New York och Moskva.

Här kan du läsa mer om Jessica. http://funnyswedishgirl.com

Kontakta Jessica
jessicakarlen@gmail.com


Ulf Evrén är utbildad vid mimlinjen på Stockholms dramatiska högskola. Ulf har många år i branschen som prisbelönt mimare, filmskådespelare, regissör och manusförfattare. En mycket skicklig pedagog som drivs av lust och älskar det han gör. Ulf är just nu aktuell i Boulevardteaterns föreställning Stjärnlösa Nätter som är på Sverigeturné. 

Kontakta Ulf
ulf@evren.se
0768-792968


Fotograf Mikael Karlin

Karin Bergstrand är utbildad i clown och mask vid teaterhögskolan i Stockholm och har jobbat professionellt sedan 1999 både som artist och pedagog. Karin kan hitta clownen i alla och är expert på att hitta och lyfta fram det egna uttrycket hos varje elev.

Kontakta Karin
kbergstrand@gmail.com


Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr