Info

Upplägg

Referenser

Tidigare uppdrag

I Improvisationsstudions nyskapande och roliga föreställning Gilla framtiden presenteras ett möjligt framtida Sverige år 2034 där mycket har hänt med klimatförändringar, konjuktursvängningar och geopolitiska förändringar. I denna under(gångs)hållning delar överlevnadsexperten och föreläsaren Herman Geijer scenen med skådespelare och presenterar tillsammans ett möjligt framtida Sverige år 2034. Med Herman Geijers expertis får vi verktygen för att hantera utmaningarna och få en framtid att gilla.

I Gilla Framtiden! varvas spelade scener av skådespelare med föreläsningsmoment av Herman Geijer. Tillsammans bygger de en bild av hur stora förändringar påverkar oss och hur vi kan hantera dem tillsammans. Herman Geijer ger exempel på hur människor har reagerat under tidigare katastrofer och strategier för hur vi kan hantera dem. Skådespelarna visar möjliga framtida scenarier som har rötter i vår samtid och visar på olika sätt som individer kan reagera på dessa. Detta sammanvävs på ett skickligt sätt och skapar en föreställning som har ett starkt budskap av gemenskap och sammanhållning.

Med scenkonst, kunskap och humor kan publiken ta sig an framtidens utmaningar på ett nytt och spännande sätt. Herman Geijers kunskaper och våra skickliga skådespelare får tillsammans publiken att själva reflektera. Dessa reflektioner leder väldigt naturligt till diskussioner och blir därför ett bra sätt att skapa samtal som känns okonstlade. Efter föreställningen håller vi gärna ett diskussionsforum där möjlighet ges för att ventilera och utveckla de tankar som föds.

Gruppstorlek: 10-500

Tidsåtgång: Föreställning 1h, workshop (tillval) 1h

Herman Geijer

Herman Geijer har skrivit flera böcker om krisberedskap och prepping. 2015 framröstades han som lyssnarnas sommarvärd i Sommar i P1. Han har också föreläst på TEDx. När han inte skriver böcker eller föreläser arbetar han med folkbildning.

Temat i Gilla Framtiden! bygger på Herman Geijers böcker Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig (Ordfront 2019) och Monstersamhället (Ordfront 2022) som båda handlar om hur vi fysiskt och mentalt kan träna upp oss för att bli mer motståndskraftiga i vårt hanterande av en kris i det lilla eller stora.

Regi och teatermanus: Martin Geijer
Krisexpert och talarmanus: Herman Geijer
Skådespelare: Lotta Malmhester och Per Sandberg
Produktion och teknik: Johanna Mohs
Kostym: Stina Hedin

Med stöd av Statens Kulturråd

Vill du bli kontaktad av oss?

Du kan avsluta när du vill. Vår integritetspolicy hittar du här.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr